Verwarring over naam Cycling Team Limburg

Print
Verwarring over naam Cycling Team Limburg

Afbeelding: iStock

MTB Baarlo heeft zijn naam veranderd in Cycling Team Limburg, tot verbazing van de overkoepelende provinciale stichting Limburg Cycling.

De mountainbikevereniging heeft besloten met onmiddellijke ingang zijn naam te wijzigen, zo laat de club weten in een persbericht.

"We willen de basis leggen voor een vereniging die de komende jaren kan doorgroeien tot een regionale topclub." De vereniging richt zich niet meer op alleen mountainbikers, ook wielrenners zijn welkom.

Niet handig
Bij Stichting Limburg Cycling wordt met enige verbazing gekeken naar de naamswijziging. De nieuwe naam van de Baarlose club doet sterk denken aan de stichting, die namens de provincie de Limburgse wielerwereld reguleert. "Het is niet handig en kan verwarrend zijn voor de buitenwereld, maar ze zijn vrij om een naam te kiezen", zegt manager Milan van Wersch. Bovendien komt er een regionale selectie die gaat rijden onder de naam Limburg Cycling Selectie.

Contact
Inmiddels is er contact geweest tussen beide partijen, zegt bestuurslid Kirsten Janssen van Cycling Team Limburg. "Het is opgehelderd. En we hebben bij de KNWU gecontroleerd of we deze naam mochten gebruiken. Dat was geen probleem."