Leudal pakt riant salaris gemeentesecretaris aan

Print
Leudal pakt riant salaris gemeentesecretaris aan

Han Bekkers. Afbeelding: De Limburger/Mara van den Oetelaar

Haelen - De gemeente Leudal en interim-gemeentesecretaris Han Bekkers gaan in overleg om zijn salaris naar beneden bij te stellen.

Onder meer over de honorering van Bekkers ontstond deze week ophef nadat in een artikel in NRC Handelsblad te lezen was dat hij 18.500 euro bruto per maand verdient, exclusief 70 euro onkostenvergoeding per dag.

Hoge beloning
De gemeenteraad van Leudal nam maandag een motie aan waarin wordt gevraagd een einde te maken aan die hoge beloning. Bekkers zegt dat zijn honorarium een gangbaar tarief is voor het tijdelijk invullen van de functie van gemeentesecretaris, maar hij snapt de bezwaren van de raad.

"Voor een tijdelijke functie is het een normaal tarief, maar meestal ben ik na een jaar klaar. Nu het in Leudal langer gaat duren, is het logisch dat naar mijn salaris wordt gekeken, en ik ben ook zeker bereid om dat te doen.”

Onduidelijk
Over de hoogte van zijn nieuwe salaris kan Bekkers nog niets zeggen. Ook is nog onduidelijk hoelang zijn aanstelling in Leudal nog duurt. Bekkers vervangt gemeentesecretaris Diana Noppers, die is geschorst omdat ze verdachte is in een strafrechtelijk onderzoek.

De gemeenteraad wil echter dat er zo snel mogelijk een nieuwe, vaste gemeentesecretaris komt. Bekkers: "Die wens snap ik en onderschrijf ik volledig. Het is niet mijn bedoeling om hier langer te zitten dan noodzakelijk. Maar de zaak is wel complex vanwege de situatie rondom de geschorste secretaris en de vraag hoelang die nog zal duren. Ik ga samen met het college van B en W bekijken wat er mogelijk is. Daarbij zullen we ook contact hebben met mevrouw Noppers. Maar ik kan logischerwijs nu nog niet zeggen wat daar de uiteindelijke uitkomst van zal zijn.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →