Onrust over verplaatsen van weekmarkt in Beek

© iStock

Onder marktkooplui is onrust ontstaan over een eventuele verhuizing van de wekelijkse woensdagmarkt in Beek.

Eric van Dorst

Woensdag ging daar rond dat de kramen na realisatie van het Centrumplan naar de nieuwe parkeerplaats achter het gemeentehuis zouden moeten verhuizen. Op de weekmarkt in Stein, waar verschillende kooplui die dag ook staan, ging woensdag dezelfde mare maar niemand wilde daarop reageren.

OphelderingDat deed wel Charles Willems, fractieleider van Progressief Beek. Hij stuurde het college nog diezelfde middag een aantal vragen om opheldering te krijgen. Hij besloot hiertoe nadat oud-wethouder Paul Mennens had vernomen dat dit onder de marktlieden leefde. Een huidige wethouder zou er zich iets over hebben laten ontvallen.

‘De weekmarkt trekt bezoekers die ook de middenstanders op de markt bezoeken. Een verhuizing naar een terrein buiten het winkelgebied Markt is voor Beek een ongunstige ontwikkeling’, schreef de fractieleider van PB naar aanleiding van wat hij noemde ‘onduidelijkheden ten aanzien van de planontwikkeling en hoe relevante personen erbij zijn betrokken’.

Geen overlegHij wilde weten of het nieuws over verplaatsing klopte, welk besluit daar dan over is genomen en welke motieven eraan ten grondslag lagen. Ook vroeg hij of het klopte dat hierover geen overleg had plaatsgevonden met de marktkooplieden zelf en of de ondernemersvereniging Centrum Beek erbij was betrokken. De marktkooplieden verwachten volgens Willems dat een verplaatsing van de weekmarkt zal leiden tot omzetdaling.

Wat de gemeente betreft is de vrees daarvoor ongegrond aangezien het college geen enkel voornemen heeft om de markt te verplaatsen. Een woordvoerster heeft dit nadrukkelijk laten weten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal