Onrust over verplaatsen van weekmarkt in Beek

Print
Onrust over verplaatsen van weekmarkt in Beek

Afbeelding: iStock

Onder marktkooplui is onrust ontstaan over een eventuele verhuizing van de wekelijkse woensdagmarkt in Beek.

Woensdag ging daar rond dat de kramen na realisatie van het Centrumplan naar de nieuwe parkeerplaats achter het gemeentehuis zouden moeten verhuizen. Op de weekmarkt in Stein, waar verschillende kooplui die dag ook staan, ging woensdag dezelfde mare maar niemand wilde daarop reageren.

Opheldering
Dat deed wel Charles Willems, fractieleider van Progressief Beek. Hij stuurde het college nog diezelfde middag een aantal vragen om opheldering te krijgen. Hij besloot hiertoe nadat oud-wethouder Paul Mennens had vernomen dat dit onder de marktlieden leefde. Een huidige wethouder zou er zich iets over hebben laten ontvallen.

‘De weekmarkt trekt bezoekers die ook de middenstanders op de markt bezoeken. Een verhuizing naar een terrein buiten het winkelgebied Markt is voor Beek een ongunstige ontwikkeling’, schreef de fractieleider van PB naar aanleiding van wat hij noemde ‘onduidelijkheden ten aanzien van de planontwikkeling en hoe relevante personen erbij zijn betrokken’.

Geen overleg
Hij wilde weten of het nieuws over verplaatsing klopte, welk besluit daar dan over is genomen en welke motieven eraan ten grondslag lagen. Ook vroeg hij of het klopte dat hierover geen overleg had plaatsgevonden met de marktkooplieden zelf en of de ondernemersvereniging Centrum Beek erbij was betrokken. De marktkooplieden verwachten volgens Willems dat een verplaatsing van de weekmarkt zal leiden tot omzetdaling.

Wat de gemeente betreft is de vrees daarvoor ongegrond aangezien het college geen enkel voornemen heeft om de markt te verplaatsen. Een woordvoerster heeft dit nadrukkelijk laten weten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →