Lidl haalt graan terug om salmonella-bacterie

Print
Lidl haalt graan terug om salmonella-bacterie

Afbeelding: Lidl

Het organische plantenzaad 'Golden Sun Bio Organic Amaranth', verkocht bij supermarktketen Lidl, wordt uit de schappen gehaald omdat het mogelijk besmet is met de salmonella-bacterie.

Dat kan ernstige darmaandoeningen veroorzaken, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA.

Het gaat om de verpakkingen van 500 gram, van de Duitse fabrikant Estyria Naturprodukte. De salmonella werd aangetroffen tijdens een periodieke kwaliteitscontrole. "Klanten worden dringend verzocht het product niet te consumeren maar dit terug te brengen naar de winkel. Vanzelfsprekend wordt het volledige aankoopbedrag vergoed'', meldt Lidl.

Amaranth is een zaad van een kruidachtige plant, dat gebruikt kan worden als graan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen