Supporters PSV: Thy verdient applaus voor levensreddende bloedtransfusie

© AD/Pro Shots

Supportersvereniging PSV hoopt dat VVV-aanvaller Lennart Thy in de elfde minuut van PSV - VVV een fantastisch applaus krijgt. De fanclub van de Eindhovenaren doet daarvoor op Facebook een oproep.

Rik Elfrink

Thy mist de wedstrijd van zaterdagavond. Hij heeft daartoe besloten en toestemming gekregen van VVV omdat hij een DNA-match met iemand heeft, die ernstig ziek is en een stamceloperatie dient te ondergaan. Daarvoor moet hij bloed afstaan. Zo'n DNA-match is zeldzaam.Groot respectThy stond het DNA zeven jaar geleden al af en kan nu iemands leven redden. Dat vond hij prevaleren aan trainingen in deze week en deelname aan PSV-VVV. Bij Supportersvereniging PSV vindt iedereen dat Thy, normaal spelend met rugnummer 11, groot respect verdient en iedereen hoopt op een massaal applaus. Ook de supporters van FC Dordrecht besteden aandacht aan Thy. De fans zullen vanavond tijdens het duel tussen Dordt en FC Den Bosch een spandoek voor Thy laten zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal