Dames aan de macht bij Kunstcentrum Weert

© .

Voor het eerst in het 33-jarig bestaan van de stichting Kunstcentrum Weert zal het bestuur volledig uit vrouwen bestaan. Zes maar liefst en hoewel ze pas maandag formeel worden geïnstalleerd , zijn de dames al druk bezig.

redactie

Zo verzorgde Daniëlle Beckers onlangs al een lezing over Walburgis, de vrouw van graaf Philips van Horne, tijdens de uitreiking van de Antje Award bij de zusters Birgittinessen. Voor de brede school Markeent staan al kunstmiddagen gepland. Weert is volgens de dames nu rijp voor een nieuw creatief elan.

32 ledenDe meeste Weertenaren zullen de stichting Kunstcentrum Weert, die inmiddels 32 leden telt, kennen van de jaarlijkse atelierroute op Tweede Paasdag. De KunstINkijk. Die zal dit jaar (editie nummer 26) onder leiding van de dames in het pand van wijlen Jan Tullemans (1924-2011) aan de Emmasingel 85 starten.Caroline van der Linden: "De erven van Tullemans werken mee en dat is heel fijn, we waren meteen welkom. Zo hebben we een mooie locatie midden in de stad waar van alle 25 deelnemers werk zal worden geëxposeerd en bovendien ook nog werk van Tullemans hangt. Zo zal ook het zolderatelier van Tullemans te bezichtigen zijn."

17 locatiesDe atelierroute telt in totaal 17 locaties en is op 2 april van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De expositie in huize Tullemans is bovendien op 8 april van 12.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. De KunstINKijk wordt op 2 april om 10.00 uur in huize Tullemans geopend.

De dames die de stichting Kunstcentrum Weert gaan bestieren zijn behalve Beckers en Van der Linden ook nog Yvonne Schroeten, Saskia Keijzers, Angeline Maas en Emmy van de Venne.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal