Seuntjens vervangt Thy in de spits bij VVV

© ANP Pro Shots

Het was een heel gepuzzel voor Maurice Steijn, maar de trainer van VVV heeft zijn opstelling voor het duel bij PSV zaterdag zo goed als rond.

Hans Straus

Steijn moet Lennart Thy (stamceldonatie), Johnatan Opoku (kuitblessure), Tristan Dekker (liesblessure) en Damian van Bruggen (hamstringblessure) missen. In de aanval was de Haagse oefenmeester er snel uit; Ralf Seuntjens schuift van het middenveld naar de spitspositie om Thy te vervangen.

RechtsbackOp het middenveld zal waarschijnlijk Moreno Rutten op de plek van Seuntjens gaan spelen, waardoor Jens Janse in de ploeg komt als rechtsback. Steijn kan ook kiezen voor Vito van Crooij op het middenveld, maar die optie heeft niet de voorkeur van de trainer, omdat hij dan de snelheid van de jonge aanvaller voorin moet missen. Verder is Roel Janssen achterin nog een klein vraagteken, maar het ziet er naar uit dat de back kan spelen.

PSVSteijn verwacht dat PSV, dat weer met Jorrit Hendrix en Hirving Lozano kan aantreden, vanaf de aftrap de aanval zal gaan zoeken tegen zijn team. "Die zullen hun misstap tegen Willem II willen rechtzetten en ons meteen onder druk gaan zetten. Daar zullen wij ons goed op moeten instellen.’’

VVV (vermoedelijke opstelling): Unnerstall, Janssen, Röseler, Promes, Janse, Post, Rutten, Leemans, Hunte, Seuntjens, Van Crooij.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal