A67 bij Eindhoven tot avond dicht om leegpompen tankwagen

Print
A67 bij Eindhoven tot avond dicht om leegpompen tankwagen

Afbeelding: Bert Jansen

De A67 bij Eindhoven is nog zeker tot 18.00 uur vanavond dicht. Vrijdagochtend schoot daar een tankwagen met gevaarlijke stoffen door de middenvangrail.

Rijkswaterstaat meldde even na het middaguur dat het leegpompen van de wagen langer gaat duren dan verwacht. Volgens de brandweer zit de gevaarlijke vloeistof natronloog in de tank. Als dit middel in contact komt met de huid kan het weefselbeschadiging, jeuk of ernstige brandwonden veroorzaken.

Een gespecialiseerd bedrijf gaat de stof overpompen. Daarna moet de vrachtwagen nog worden rechtgezet en geborgen. Omdat het om een bijtende stof gaat, bestaat de kans dat het open asfaltbeton ook is beschadigd. 

Omrijden
De weg tussen de Belgische grens en Eindhoven is aan beide kanten afgesloten tussen knooppunt De Hogt en Eersel. Verkeer krijgt het advies om te rijden via de A58. Inmiddels is al het verkeer dat ingesloten stond op de snelweg over de vluchtstrook langs de plaats van het ongeluk geleid. 

Zwaar ongeluk
Rond 05.30 uur schoot een vrachtwagen uit de richting Eindhoven door de middenberm. Hij ligt gekanteld tegen en op de vangrail. Na het kantelen is er een personenauto tegenaan gereden.

De chauffeur raakte lichtgewond bij het ongeluk. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist van de personenauto die er tegenaan reed raakte niet gewond.

Gevaarlijke stof
Hierdoor is er een lek ontstaan in het vat, waaruit vloeistof lekt. Alleen brandweermensen met beschermende kleding kunnen dicht bij de voertuigen komen. 

De directe omgeving in een straal van 25 meter rondom de tankwagen is afgezet, ook voor hulpdiensten. Aan één kant van de vrachtwagen mag helemaal niemand komen, omdat de wind die kant op staat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →