A67 bij Eindhoven tot avond dicht om leegpompen tankwagen

© Bert Jansen

De A67 bij Eindhoven is nog zeker tot 18.00 uur vanavond dicht. Vrijdagochtend schoot daar een tankwagen met gevaarlijke stoffen door de middenvangrail.

Redactie

Rijkswaterstaat meldde even na het middaguur dat het leegpompen van de wagen langer gaat duren dan verwacht. Volgens de brandweer zit de gevaarlijke vloeistof natronloog in de tank. Als dit middel in contact komt met de huid kan het weefselbeschadiging, jeuk of ernstige brandwonden veroorzaken.

Een gespecialiseerd bedrijf gaat de stof overpompen. Daarna moet de vrachtwagen nog worden rechtgezet en geborgen. Omdat het om een bijtende stof gaat, bestaat de kans dat het open asfaltbeton ook is beschadigd.

OmrijdenDe weg tussen de Belgische grens en Eindhoven is aan beide kanten afgesloten tussen knooppunt De Hogt en Eersel. Verkeer krijgt het advies om te rijden via de A58. Inmiddels is al het verkeer dat ingesloten stond op de snelweg over de vluchtstrook langs de plaats van het ongeluk geleid.

Zwaar ongelukRond 05.30 uur schoot een vrachtwagen uit de richting Eindhoven door de middenberm. Hij ligt gekanteld tegen en op de vangrail. Na het kantelen is er een personenauto tegenaan gereden.

De chauffeur raakte lichtgewond bij het ongeluk. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist van de personenauto die er tegenaan reed raakte niet gewond.

Gevaarlijke stofHierdoor is er een lek ontstaan in het vat, waaruit vloeistof lekt. Alleen brandweermensen met beschermende kleding kunnen dicht bij de voertuigen komen. De directe omgeving in een straal van 25 meter rondom de tankwagen is afgezet, ook voor hulpdiensten. Aan één kant van de vrachtwagen mag helemaal niemand komen, omdat de wind die kant op staat.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal