Jury met Dylan Haegens zet StukTV op eerste plek YouTube 100

StukTV maakt onder meer Het Jachtseizoen, waar ze 'op jacht' gaan naar een BN'er.© ANP

Het YouTube-kanaal van StukTV staat dit jaar op nummer 1 van de YouTube 100, een boek met de beste YouTubers van Nederland dat zaterdag verschijnt. Het is de tweede keer dat uitgeverij FC Klap de YouTube 100 uitbrengt.

ANP

Vorig jaar koos de vakjury Dylan Haegens tot de beste YouTuber en stond StukTV op de tweede plek. Dylan zat dit jaar in de jury en ontbreekt daarom in de ranglijst.Dylan over StukTV: "We waren het als jury vrij snel eens over de nummer 1. Ik heb veel respect voor de geweldige video’s die op dit kanaal worden gemaakt. Jullie verdienen het echt. Jullie zetten op YouTube ongelooflijk kwalitatieve content neer. Duimpje omhoog.”StukTV (ruim 1,7 miljoen abonnees) is onder meer bekend van de succesvolle serie Het Jachtseizoen, waarin Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens iedere week jacht maken op een bekende Nederlander. Verder bepalen kijkers welke onzinnigheden het trio moet uithalen. Het drietal is blij met de eerste plaats. "We willen met StukTV altijd kwaliteit leveren en het is daarom super om daarvoor beloond te worden met zo’n prijs”, zegt Giel in de uitgave. "Kijkers zijn fans en die vinden al snel iets leuk. Maar je wilt ook graag eens iets van een buitenstaander horen, van iemand die niet altijd kijkt. Als dat gebeurt, is dat extra speciaal.”Het boek De YouTube 100 beschrijft de beste honderd YouTubers van dit jaar. Enzo Knol staat op de tweede plek. SUPERGAANDE staat op de derde plek. De hoogste nieuwe binnenkomer is Hanwe. Hij stijgt naar de zevende plaats omdat hij er in een jaar tijd 250.000 nieuwe ‘subs’ bij kreeg. "Ik verwachtte totaal niet dat ik opeens in de top 10 zou komen te staan, aangezien ik vorig jaar de Top 100 niet eens had gered”, reageert Hanwe.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal