KNMI waarschuwt voor gladheid en windstoten

Print
KNMI waarschuwt voor gladheid en windstoten

Afbeelding: ANP

De sneeuwbuien die vanaf vrijdagavond over het land trekken bereiken in de nacht ook Limburg. Het KNMI waarschuwt voor gladheid.

Het weerinsitituut heeft voor Limburg code geel afgegeven van middernacht tot zaterdag 12 uur 's middags.  Er kan 1 tot 2 centimeter sneeuw vallen.

Windstoten
Ook in andere delen van het land geldt code geel vanwege gladheid. In het noorden komen ook windstoten voor. Daarbij komen vanaf de tweede helft van de zaterdagochtend tot en met het einde van de middag in het noorden van het land zware windstoten voor van tot zo'n 80 kilometer per uur en in het Waddengebied tot circa 90 kilometer per uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen