Oma's tip: honing en yoghurt als droge huid-killer

Een goede honing doet wonderen voor je huid.© iStock

Het gaat dit weekend weer ouderwets winters koud worden. Dus de verwarming gaat weer op volle toeren en hoewel dat lekker behaaglijk is, is ons huidje er niet bij gebaat.

L-Magazine

Oma's tip is dit keer dan ook een maskertje dat een einde maakt aan een droge huid. Voeg een eetlepel honing aan een eetlepel (Griekse) yoghurt toe en meng dit. Honing staat bekend als natuurlijk antibioticum en (Griekse yoghurt) heeft een reinigende werking. Koop wel een kwalitatieve goede honing - vaak in reformzaken te verkrijgen - dan de knijpfles in de supermarkt.

Als je dit goedje op je gezicht smeert verdwijnen onzuiverheden en is jouw droge huid verleden tijd. Laat het masker tien minuten inwerken, houd ogen en mond vrij en spoel af met koud water. Heb jij ook een oma's tip? Mail dan naar L-Magazine.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal