Echtpaar uit Deurne verongelukt in Australië

© Twitter Wongan Hills Police

Een Nederlandse echtpaar is woensdagmiddag omgekomen bij een ernstig auto-ongeluk in Australië. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd.

Redactie

Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om een echtpaar uit Deurne dat op vakantie was in Australië. De man en vrouw botsten op een tegemoetkomende auto op de Great Northern Highway nabij New Norcia, 140 kilometer ten noorden van Perth. Het ministerie onderhoudt contact met de familie van het overleden echtpaar.

ExplosieDe auto van het Deurnese stel vatte kort na de botsing vlam. Omstanders probeerden het vuur met een brandblusser uit te krijgen, maar dat lukte niet. Na enkele minuten volgde een explosie terwijl het stel bekneld zat. Het Deurnese paar bezweek aan zijn verwondingen. De politie is nog bezig met de identificatie van de lichamen.

De 20-jarige bestuurder van de tegemoetkomende auto werd met lichte verwondingen naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Volgens de lokale bevolking is de Great Northern Highway een beruchte weg waar veel ongelukken gebeuren. Maar zo heftig als dit ongeval hebben ze daar lange tijd niet meer meegemaakt, blijkt uit een reportage van The West Australian.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal