Café-restaurant Bergzicht in Vijlen krijgt nieuwe uitbater

Print
Café-restaurant Bergzicht in Vijlen krijgt nieuwe uitbater

Uitbaters Wiel en Finy van Tilburg willen al langer stoppen met Bergzicht. Afbeelding: Ermindo Armino

Vaals - Café-restaurant Bergzicht in Vijlen krijgt een nieuwe exploitant. Daarmee is het gebruik van de uitvoeringszaal voor diverse clubs veilig gesteld.

De huidige uitbaters Wiel en Finy van Tilburg willen al langer stoppen met Bergzicht. De eraan gekoppelde uitvoeringszaal en kelder wordt gebruikt door onder meer de toneelvereniging, de carnavalsclub, de duivensportvereniging en de harmonie.

Gemeente
In september besloot de gemeenteraad Bergzicht te kopen. Daarna kreeg de Leeuw-brouwerij het recht een halfjaar exclusief te mogen zoeken naar een nieuwe exploitant. De Van Tilburgs besloten in afwachting daarvan nog iets langer door te gaan.

September
Er bleken volgens de gemeente twee geschikte kandidaten te zijn en de keuze van de brouwerij viel op Vijlenaar Erik Gulpen. De bedoeling is dat hij medio mei Bergzicht overneemt. Wethouder Paul de Graauw is vanzelfsprekend blij: "Deze zaal weg zou funest zijn geweest voor Vijlen, mooi dat er een ‘warme’ overdracht komt."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →