Café-restaurant Bergzicht in Vijlen krijgt nieuwe uitbater

Uitbaters Wiel en Finy van Tilburg willen al langer stoppen met Bergzicht.© Ermindo Armino

Café-restaurant Bergzicht in Vijlen krijgt een nieuwe exploitant. Daarmee is het gebruik van de uitvoeringszaal voor diverse clubs veilig gesteld.

Joos Philippens

De huidige uitbaters Wiel en Finy van Tilburg willen al langer stoppen met Bergzicht. De eraan gekoppelde uitvoeringszaal en kelder wordt gebruikt door onder meer de toneelvereniging, de carnavalsclub, de duivensportvereniging en de harmonie.

GemeenteIn september besloot de gemeenteraad Bergzicht te kopen. Daarna kreeg de Leeuw-brouwerij het recht een halfjaar exclusief te mogen zoeken naar een nieuwe exploitant. De Van Tilburgs besloten in afwachting daarvan nog iets langer door te gaan.

SeptemberEr bleken volgens de gemeente twee geschikte kandidaten te zijn en de keuze van de brouwerij viel op Vijlenaar Erik Gulpen. De bedoeling is dat hij medio mei Bergzicht overneemt. Wethouder Paul de Graauw is vanzelfsprekend blij: "Deze zaal weg zou funest zijn geweest voor Vijlen, mooi dat er een ‘warme’ overdracht komt."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal