Avdijaj fit genoeg voor basisplaats

Donis Avdijaj is er weer bij tegen NAC.© Ermindo Armino

Donis Avdijaj is fit genoeg om zondag in de basis te starten bij Roda JC, dat het gevecht tegen degradatie vervolgt in Breda, waar in een uitverkocht stadion NAC wacht (14.30 uur).

Roel Wiche

De excentrieke aanvaller viel vorige week in de verloren thuiswedstrijd (0-2) tegen Sparta in de rust in, maar zou nu in staat zijn om de negentig minuten vol te maken. Roda heeft de huurling van Schalke hard nodig. De hekkensluiter van de eredivisie kan zich met nog zeven speelrondes voor de boeg amper nog een misstap veroorloven. De Kerkradenaren hebben een punt achterstand op FC Twente en vier op Sparta.

Mohamed El Makrini (hamstrings), Mario Engels (ziek), Daryl Werker (knie) en Ashton Götz (lies) ontbreken in Breda. Reservedoelman Filip Kurto (schouder) is een twijfelgeval. Wellicht keert Tsiy Ndenge op het middenveld terug in de basis.

RosheuvelOndanks zijn onbegrijpelijke misser tegen Sparta houdt trainer Robert Molenaar vertrouwen in Mikhail Rosheuvel. "Ik was niet zozeer boos over die misser, maar wel over het feit dat Mika daarna plots meer energie in de wedstrijd stak. Blijkbaar moest er iets gebeuren dat hem zover bracht. Die energie had hij ook eerder moeten leveren. Daarover hebben we gesproken. Mika is geneigd te veel in zijn comfortzone te blijven."

Roda keert zondag voor het eerst in Breda terug sinds 31 mei 2015, toen Roda met een 1-2 overwinning bij NAC terug naar de eredivisie keerde. Van de huidige elf spelers in de basis maakte alleen Henk Dijkhuizen die promotie mee.

Vermoedelijke opstelling Roda: Jurjus, Dijkhuizen, Banggaard, Auassar, Vansteenkiste, Ndenge, Gnjatic, Gustafson, Rosheuvel, Schahin, Avdijaj.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal