Subsidie voor proef met psycholance rond

Print
 Subsidie voor proef met psycholance rond

Foto ter illustratie. Afbeelding: Jeroen Jumelet

De proef met de psycholance in Noord- en Midden-Limburg, door gemeenten de GGZ Vervoersdienst gedoopt, gaat door. Met een subsidie van 180.000 euro van het Rijk is de proefperiode van een jaar bekostigd.

De vervoersdienst zal vanaf 2 april worden opgeroepen om verwarde personen ‘in nood’ op te halen. Het gaat om gevallen waarvoor melding bij de hulpdiensten gemaakt wordt, maar waarbij geen sprake is van een strafbaar feit of van gevaar voor de persoon in kwestie of zijn omgeving. De politie heeft aangekondigd in zo’n gevallen personen niet meer mee te nemen. Deze groep verwarde personen wordt vanaf april bij meldingen onder begeleiding van ervaren ggz-medewerkers in een busje naar een opvanglocatie gebracht voor hulp.
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen