Klooster Huize de Berg verbouwd tot appartementen en herstelafdeling

Print
Klooster Huize de Berg verbouwd tot appartementen en herstelafdeling

Huize de Berg in Heerlen wordt verbouwd tot appartementen en een herstelafdeling. Afbeelding: Peter Schols

Het monumentale Huize De Berg in Heerlen gaat over in commerciële handen. Personeel klaagt over verlies van rechten. "Maar de zusters kunnen hun baan anders niet garanderen."

Klooster Huize de Berg in Heerlen wordt overgenomen door zorgconsortium Blueprint Group. Die partij gaat het complex met nog slechts 54 zusters veranderen in zeventig appartementen voor ouderen, dertig zorgappartementen en een herstelafdeling voor veertig mensen. De zusters kunnen er blijven wonen.

Zorgen
Het personeel van 36 medewerkers maakt zich grote zorgen over de nieuwe, commerciëlere koers van Blueprint Group, met daaronder een hele rits aan bv’s. De nieuwe eigenaar brengt de medewerkers onder bij de horeca-cao, terwijl ze nu onder de zorg-cao vallen. Daardoor gaan ze er qua pensioen, arbeidsvoorwaarden en op termijn ook salaris op achteruit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →