MVV sleept in slotfase gelijkspel uit het vuur in Waalwijk

© Orange Pictures

MVV heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen RKC. De Maastrichtenaren bogen in Waalwijk tien minuten voor tijd een achterstand van 1-0 om in 1-1 door een treffer van Jonathan Okita.

Emil Visser

De wedstrijd kwam niet echt op gang. In de zestiende minuut werd voor het eerst een van de doelmannen getest. Johan Voskamp kwam in een één-op-één-duel met doelman Michael Verrips. De ervaren spits had kunnen scoren, ware het niet dat de MVV-keeper de inzet prima keerde en ook nog de rebound wist te stoppen.

MVV probeerde daarna iets meer druk te zetten op RKC, maar het leidde niet tot echt veel gevaar. De thuisploeg was vervolgens in de 28ste minuut wel weer gevaarlijk. Opnieuw kreeg Voskamp een kans, maar zijn kopbal ging met een boogje net over de kruising.

OngelukkigTien minuten voor de rust kwam Atilla Yildirim na een kopduel ongelukkig op zijn rug terecht. De spits van MVV kon de wedstrijd niet vervolgen en werd vervangen door Joeri Schroijen.

MVV kwam met goede intenties uit de kleedkamer. Een aanval over diverse schijven kwam direct bij Tuur Houben terecht. De Belgische vleugelspeler schoot vlak voorlangs. Maar ook RKC creëerde al snel een kans. Serginho Greene schoot over van een metertje of twintig. Een kwartier na de rust was het dan wel raak voor RKC. De thuisploeg was minder slordig dan MVV en zag een rollertje van Dylan Seys over de lijn hobbelen.

GripMVV-coach Ron Elsen wisselde vervolgens bijzonder aanvallend. MVV kreeg daardoor iets meer grip op de tegenstander. Het leidde tot de gelijkmaker.

De bal belandde na een aanval over rechts bij Joeri Schroijen voor de voeten. Hij bediende Jonathan Okita die makkelijk kon scoren. Beide ploegen waren nog dichtbij de winnende treffer. RKC raakte nog de lat, Schroijen stiftte een bal net naast.

Door het gelijkspel blijft MVV tiende op de ranglijst.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal