Fortuna blijft na moeizame zege in race voor directe promotie

© Orange Pictures

Van harte ging het niet, maar Fortuna Sittard heeft vrijdagavond een lastige uitwedstrijd tegen FC Oss met 1-2 gewonnen en blijft in de race voor directe promotie.

Nick Bruls

Fortuna had veruit het meeste balbezit, maar was slordig en maakte te vaak de verkeerde keuzes. Oss voetbalde af en toe goed onder de druk uit en was gevaarlijk bij uitbraken. Zo viel ook de 1-0.

Balverlies in de voorhoede leidde een counter in, waarbij meer aanvallers van de thuisclub dan verdedigende Fortunezen betrokken waren. Pas in de rebound werd gescoord. Richard van der Venne pegelde via de onderkant van de lat binnen.

Wind meeEen domper voor Fortuna, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Engelse smaakmaker Todd Cantwell. De gasten kregen wel degelijk kansen. Lisandro Semedo en Finn Stokkers faalden oog in oog met de keeper. Tegen die achtergrond was het niet vreemd dat de gelijkmaker viel uit een afstandsschot. Schuurs, door zijn coaches op het middenveld geposteerd, haalde met wind mee hard uit en verraste doelman Xavier Mous: 1-1.

OnzorgvuldigDe Sittardenaren bleven na rust onzorgvuldig. Stokkers speelde hoogst ongelukkig en werd naar de kant gehaald. Een zeldzaamheid dit seizoen voor de sleurende spits. Hutten schoof de aanval in en had de 1-2 op zijn hoofd, maar kopte hoog over.

In de jacht naar een driepunter was het voor Fortuna gaatjes zoeken in een hechte defensie. En er werd een gevonden. Met de eerste vloeiende combinatie van de avond, waarbij uiteindelijk Hutten de aangever was en Stefan Askovski de trekker voor drie kostbare punten overhaalde: 1-2.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal