PVV zet campagne Venlo op laag pitje na belaging

Print
PVV zet campagne Venlo op laag pitje na belaging

Afbeelding: Stefan Koopmans

Venlo - De PVV zet de verkiezingscampagne in Venlo voorlopig op een laag pitje. Aanleiding is de belaging van vier campagnevoerende PVV’ers zaterdag bij het winkelcentrum Op de Hei in Tegelen door enkele jongeren.

Volgens lijsttrekker Donald Fijnje werden ze eerst vanaf een afstand uitgescholden en daarna bekogeld met een blikje drank. Niemand werd geraakt. De gewaarschuwde politie was snel Op de Hei maar kon de jongeren niet meer traceren. 

Provocatie
De partij stopt met flyeren en mijdt zondag een verkiezingsdebat van Omroep Venlo. Wel werkt Fijnje mee aan een uitzending van L1 zondagmorgen. Fijnje zegt gas terug te nemen in Venlo om provocatie te voorkomen. Hij heeft de burgemeester en de raadsgriffier op de hoogte gebracht van het incident. De Venlose lijsttrekker gaat overleggen met Geert Wilders in Den Haag  over de te volgen koers. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →