VVV breekt tegen PSV na rood Seuntjens

Print
VVV breekt tegen PSV na rood Seuntjens

Ralf Seuntjens kreeg zijn tweede geel na een overtreding op Jorrit Hendrix Afbeelding: ANP

Een rode kaart (twee keer geel) in de 58ste minuut voor Ralf Seuntjens zorgde bij PSV - VVV voor het breekpunt. Luttele minuten daarna brak Marco van Ginkel (1-0) de ban voor de thuisploeg in een duel waarin VVV zich weer lang uiterst taai toonde.

Daarna was het een ongelijke strijd voor de Venlonaren die in de 80ste minuut Hirving Lozano de 2-0 zagen scoren. Van de stip was het daarna meteen Van Ginkel die er 3-0 van maakte na een overtreding van Röseler op De Jong.

Eerbetoon
Een waslijst aan afwezigen bij VVV, met stamceldonor Lennart Thy natuurlijk voorop. Voor hem was er een passend eerbetoon in de elfde minuut van de PSV-fans, maar trainer Maurice Steijn moest het ook nog zonder de geblesseerden Johnatan Opoku, Tristan Dekker en Damian van Bruggen doen. Verder bleek ook Roel Janssen niet fit genoeg om te starten. Dat betekende sleutelen aan de basiself voor Steijn. De Haagse oefenmeester had Vito van Crooij op het middenveld gezet met voorin Hunte, Seuntjens en Castelen. Achterin speelde Labylle voor Janssen.

In de eerste helft bleef de door Steijn voorspelde stormloop van PSV uit. Lars Unnerstall moest ingrijpen bij kansen voor Luc de Jong en Hirving Lozano, maar Promes en Röseler kregen namens VVV ook kansen. De thuisploeg durfde niet echt voluit aan te  vallen, waardoor de Venlonaren tot aan de rust overeind bleven: 0-0.

Noodrem
Na de hervatting startte PSV wat moediger, maar grote kansen uit. Problematisch werd het voor VVV pas na bijna een uur spelen toen Ralf Seuntjens na zijn tweede gele kaart van het veld moest. De spits trok aan de noodrem op randje zestien en moest vertrekken. VVV ging verder met Castelen als eenzame spits. Hunte moest uithelpen op het middenveld. Dat leverde aanvankelijk niet echt kansen op voor PSV tot in de 65ste minuut. Unnerstall redde bekwaam op een schot van dichtbij van Bergwijn. Een schot van Hendrix daarna was ook voor de onverstoorbare Duitser in het VVV-doel. De corner daarna was echter ook Unerstall te machtig. Marco van Ginkel toonde zich attent bij de tweede paal nadat Steijn net Castelen had gewisseld voor de debuterende Emil Jakobsen. Na de 1-0 was het verzet gebroken bij VVV. Dat Lozano en Van Ginkel (penalty) nog zag scoren.