Bedreigde burgemeester Houben: het gaat goed met mij

Burgemeester Houben© ANP

Het gaat goed met burgemeester Wil Houben van Voerendaal, die eerder deze week in het nieuws kwam omdat hij eind februari met een vuurwapen is bedreigd. In een bericht op Facebook schrijft Houben zondag dat mensen zich over hem geen zorgen hoeven te maken.

ANP

"Ik voel me goed en heb alles onder controle. Ik weet me gesteund door heel veel mensen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik verder niet onder het voorval zal lijden", schrijft de burgemeester. In het bericht meldt Houben verder dat het voorval alweer een paar weken geleden is gebeurd. "En ik had er, eerlijk gezegd, al een streep onder getrokken."

Lees ook: Bedreigde burgemeester Voerendaal krijgt nachtelijke bewaking

AangedaanDe burgervader heeft de afgelopen dagen veel steun gekregen. "Daar ben ik door overweldigd." Houben schrijft meer te zijn aangedaan door de verhalen van mensen die zelf ooit zijn bedreigd en daar nog last van hebben dan door "de seconden dat ik zelf doelwit was. Ik heb enorm te doen met deze mensen en wil hen nog meer morele steun geven en toewensen dan ik heb gehad."

BivakmutsHouben maakte woensdag in De Limburger bekend dat een gewapende man met een bivakmuts hem heeft opgewacht in het buitengebied. Hij was met de auto onderweg naar het gemeentehuis toen de man de weg opliep en het wapen op hem richtte. Houben gaat er van uit dat de bedreiging "op mij persoonlijk in mijn functie als burgemeester" is gericht.

Lees ook: Bedreigde bestuurders: we laten ons niet dwarsbomen door idioten

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal