Nederlandse vrouwen in Antwerpen verkracht door vijf mannen na avondje uit

Print
Nederlandse vrouwen in Antwerpen verkracht door vijf mannen na avondje uit

Discotheek de Roxy. Afbeelding: HBVL/Victoriano Moreno

Twee jonge Nederlandse vrouwen die Antwerpen wilden ontdekken, werden afgelopen weekend in een discotheek gedrogeerd en daarna in hun hotelkamer door vijf mannen verkracht. De politie kon ondertussen al verschillende verdachten oppakken, dankzij een alerte hoteleigenaar.

Al minstens drie verdachten zitten in de cel. Het gaat om twintigers van Afrikaanse afkomst, uit Antwerpen en Temse. “Eén man werd zaterdag ­opgepakt en is zondag door de onderzoeksrechter aangehouden”, zegt Caroline Vanderstokker van het parket.

Twee anderen zijn gearresteerd, en worden vandaag voorgeleid. Minstens één man zou al op foto herkend zijn door de slachtoffers. Volgens andere bronnen zou intussen een vierde verdachte opgepakt zijn.

Security
De twee Nederlandse vrouwen van 21 en 22 jaar oud waren vrijdag op citytrip. Ze trokken ’s avonds naar de discotheek Roxy, die afgehuurd was door een organisator voor de Ballin Night. De Nederlandse rapper Ronnie Flex trad er op, samen met enkele Nederlandse dj’s.

De toeristes raakten er aan de praat met vijf mannen. “We weten nog dat we in de discotheek waren”, zo verklaarden ze aan de politie. “Daarna is er één zwart gat.”

De organisatoren zeggen dat er vrijdag geen problemen waren: “ Niemand is onze security komen waarschuwen. Anders hadden we zeker ingegrepen.”

Waarschijnlijk werden de vrouwen in de discotheek verdoofd met een middel zoals Rohypnol. Eén van de mannen zou met hen teruggekeerd zijn naar hun kamer: een prestigieus boetiekhotel in het centrum. Nadat hij in hun kamer was, moet hij de andere mannen stiekem hebben binnengelaten.

Geld weg
De vijf mannen moeten de hele nacht in de hotelkamer hebben doorgebracht. Om 8.20 uur zag een receptioniste tot haar verbazing hoe de vijf naar beneden kwamen, en naar buiten wandelden.

De twee vrouwen wisten niet wat er gebeurd was, toen ze om 10:30 uur opstonden. Ze merkten wel dat hun geld en hun smartphones verdwenen waren. Ze maakten een verwarde indruk. Het was het hotelpersoneel dat hen over de vijf mannen inlichtte. Langzaam kwamen hun herinneringen terug, waarna ze de politie inschakelden.

Hond
Het was uiteindelijk de alerte hoteluitbater die de zaak in een stroomversnelling bracht. Om 19:15 uur dook één van de mannen weer op bij het hotel, op zoek naar de vrouwen. Die waren al naar Nederland teruggekeerd. “Ik ben meteen naar het hotel gekomen”, zegt de eigenaar, die anoniem wil blijven. “Ik heb die kerel ter plekke gehouden, samen met mijn gevaarlijk uitziende hond, tot de politie er was. Het waren 17 lange minuten, maar hij zou niet vertrekken. Over mijn lijk.”

“Het is niet zo dat je hier zomaar naar binnen en naar buiten loopt”, benadrukt de man. “Als hier ’s nachts plots vijf onbekende mannen staan, laten we ze niet binnen. We werken met codes. De verdoofde of gedrogeerde vrouwen moeten – ongewild – de verkrachters hebben geholpen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen