Limburgse scouts naar Amerika voor internationaal scoutingkamp

Print
Limburgse scouts naar Amerika voor internationaal scoutingkamp

Scouts tijdens World Scout Jamboree. Afbeelding: Scouting Nederland

Zo'n 40 jonge scouts uit Limburg vertrekken in 2019 naar Amerika om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld.

Op dit evenement dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd, komen van 22 juli tot en met 2 augustus 2019 ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samen.

Nederland
In totaal gaan er bijna 700 jeugddeelnemers naar Amerika voor de World Scout Jamboree. Samen met 450 vrijwilligers vormen zij de Nederlandse afvaardiging. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 19 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit ongeveer 36 scouts en 4 begeleidende stafleden.

Kennismaken
In de komende anderhalf jaar staan er een aantal kennismakingsweekenden op de planning om de scouts voor te bereiden op de bijzondere reis. Ze leren dan meer over elkaar en de Amerikaanse cultuur en gebruiken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen