Verdachte van moord op Ömer Köksal aangehouden op vliegveld Parijs

Print
Verdachte van moord op Ömer Köksal aangehouden op vliegveld Parijs

Afbeelding: Istock

Venlo - Op de luchthaven van Parijs is maandagochtend de gezochte verdachte van de moord op Ömer Köksal uit Blerick aangehouden. Het gaat om de 20-jarige Gianni Q.

De Amsterdammer werd al langere tijd gezocht door het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie dat bezig is met het onderzoek naar het schietincident. De man arriveerde op de Franse luchthaven met een vlucht vanuit Frans Guyana. Q. zou zich de afgelopen tijd hebben opgehouden in Suriname, het buurland van Frans Guyana. 

Reconstructie: Ömer en de fatale ruzie

Gesignaleerd
De verdachte stond internationaal gesignaleerd en liep bij een controle op de luchthaven Paris Orly International Airport tegen de lamp. Hij is door Franse autoriteiten aangehouden, waarna het onderzoeksteam in Nederland in kennis is gesteld. 

Lees ook: Vrienden hielden klopjacht op killers van Köksal

De man zal later worden overgedragen aan Nederland. Wanneer is nog niet bekend. Eerder in het onderzoek werd op dinsdag 14 november in Rotterdam de 22-jarige Jonathan B. aangehouden. Hij zit nog in voorlopige hechtenis.

Beide mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord op de 22-jarige Ömer Köksal op 1 november in Blerick. Op die dag werd Köksal op klaarlichte dag met meerdere kogels om het leven gebracht. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje