Offensief ‘bezorgde Heerlenaren’ tegen ‘foute’ vastgoedbazen

Print
Offensief ‘bezorgde Heerlenaren’ tegen ‘foute’ vastgoedbazen

Afbeelding: Hart Leers

Een aantal ‘bezorgde Heerlenaren’ is een offensief gestart tegen vastgoedbazen die grote, beeldbepalende panden in de stad laten verloederen en leegstaan.

Dit meldpunt foutevastgoedbazen.nl komt uit de koker van de SP, maar wordt gesteund door meer en minder bekende Heerlenaren uit ‘linkse’en ‘rechtse’ hoek.

Er staat al één ondernemer op de site: Jos van de Mortel, tevens lijstduwer van politieke partij Hart Leers. Van de Mortel vindt het meldpunt schandalig en overweegt aangifte te doen wegens smaad, zo laat hij deze krant weten.

Verloederde panden
Initiatiefnemer Ron Meyer van de SP zegt dat veel mensen in de stad zich mateloos storen aan verloederde en leegstaande panden in het centrum van onze steden. “Sommigen denken dat de overheid al dat vastgoed bezit. FouteVastgoedbazen.nl toont de feiten, beelden en discutabele strategieën van foute vastgoedbazen.”

Verkiezingsretoriek
Van de Mortel noemt de beschuldiging “ordinaire verkiezingsretoriek” en benadrukt dat hij de afgelopen vier jaar juist miljoenen heeft geïnvesteerd in de leegstaande winkelpanden die in zijn bezit zijn. Als voorbeeld noemt hij de vestiging van H&M in het voormalige V&D-pand en de komst van TK Maxx aan de Bongerd.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje