Fluitist Wolder grote winnaar solistenconcours LBT

Print
Fluitist Wolder grote winnaar solistenconcours LBT

Afbeelding: iStock

schimmert -

Dwarsfluitist Kasper Punt van Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder-Maastricht is met 97 punten in de tweede divisie de grote winnaar van de Limburgse Kampioenschappen voor solisten en kleine ensembles van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) dat zondag plaatsvond in Schimmert.

In de eerste divisie scoorden de enige twee deelnemers Finn Logister van St. Paulus Schaesberg op kleine trom 89 en multipercussionist Stan Souren van St. Martinus Vijlen 88 punten. Beiden plaatsen zich daarmee ook voor het Nederlands kampioenschap.

Anderen
De andere muzikanten in de tweede divisie die deel mogen nemen aan het NK zijn Robin Kuipers, Denise Linders, het duo Daaf Eurelings en Job Salden, Robin Verkissen, Floor Hendriks, Joost Vloet, Joep Smits, Audrey Thijssen en Jorn Beeren.

In de derde divisie eindigden Evie Linssen (Maasbracht, marimba) en Rik Luijten (Mechelen, kleine trom) ex aequo met 94 punten. Op een halve punt volgden Guillaume Strijdhagen (Sittard) en Frits Steeghs (Grubbenvorst) op kleine trom. In deze divisie scoorden ook de multipercussionisten Jelle Cauven en Rico Steffani boven de 90 punten.

Hoogste
Het hoogste aantal punten in de vierde divisie bedroeg 89 en werd gehaald door Roel Souren uit Vijlen op kleine trom. Jelle Huntjens (multipercussie) van de Koninklijke Harmonie Gronsveld schreef met 91 punten de titel in de vijfde divisie op zijn naam. De titel bij de jeugd tenslotte ging naar Dylano Driessens uit Merkelbeek, die op kleine trom 91 punten behaalde.

Iedereen met 85 punten of meer heeft zich geplaatst voor het NK.