Vijf jaar cel voor mishandeling agenten in Venlo

Print
Vijf jaar cel voor mishandeling agenten in Venlo

Afbeelding: Archief ANP

Venlo / Op de heide - Gerard M. (43) uit Tegelen heeft zich op ‘bijzonder agressieve wijze’ schuldig gemaakt aan ‘gewelddadige, strafbare feiten’. Daarom moet hij vijf jaar brommen.

Tot dat oordeel komt de rechtbank in Roermond. M. bedreigde in januari 2017 bij een verkeersruzie in Tegelen een achttienjarige bestuurder van een auto met een vuurwapen en sloeg met de kolf enkele keren hard op de ruit.

Aanrijding
Ruim een maand later raakte M. betrokken bij een aanrijding in de binnenstad van Venlo. In een poging uit handen van de politie te blijven, verzette hij zich tegen de aanhouding door drie agenten bijna aan te rijden. Na zijn aanhouding, waarbij de politie pepperspray moest gebruiken omdat M. zo agressief was, bedreigde hij agenten met de dood.

Geweld
De rechtbank rekent het M. zwaar aan dat hij zich misdragen heeft tegen gezagsdragers. Vooral vanwege de poging tot zware mishandeling kreeg M. de lange celstraf, die overigens overeenkomstig de eis van de officier van justitie was. Daarnaast is M. voor een periode van zes jaar en negen maanden zijn rijbewijs kwijt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen