Vijfde dode bij het zware ongeluk in Helmond

Print
 Vijfde dode bij het zware ongeluk in Helmond

Afbeelding: ED/Bert Jansen

Het ernstige verkeersongeluk maandagmiddag tussen Helmond en Deurne heeft een vijfde persoon het leven gekost.

Nadat vier inzittenden van een personenbusje door de frontale botsing met een vrachtwagen al op slag dood waren, overleed een van de zwaargewonden enige tijd later aan zijn letsel.

De dodelijke slachtoffers werkten allemaal voor de Horizon Groep in Velp, bevestigt een manager van dat bureau. De Horizon Groep detacheert vooral Oost-Europese productiemedewerkers door heel Nederland.

Frontale botsing
Het busje van de Horizon Groep botste frontaal op een vrachtwagen. Vijf inzittenden (vier mannen en een vrouw) van de bestelbus zijn overleden. In de bestelbus zaten in totaal acht personen. De andere drie zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De vierde zwaargewonde is de chauffeur van de vrachtwagen. Hij zat bekneld maar is inmiddels bevrijd. 

De vrachtwagen is van rioolontstoppingsbedrijf Adriaans uit Mierlo. "De chauffeur was gewoon op weg naar huis'', zegt een medewerkster van het bedrijf. "Na een normale werkdag in Gennep. Voor de gemeente. We weten nog heel weinig. We kijken ook met ontzetting naar de foto's. De eigenaar van het bedrijf, Harold Adriaans, is naar het politiebureau gegaan.''

Volgens de medewerker van Adriaans zat hun chauffeur alleen in de vrachtwagen. De productiemedewerkers van de Horizon Groep waren na een dag werk in Helmond op weg naar huis.

Chauffeur
Het ongeluk gebeurde op de Helmondsingel. Op beelden van de ravage is te zien dat het personenbusje totaal vernield is. Ook de vrachtwagen is aan de voorkant zwaar beschadigd.

De Helmondsingel/N270 staat bekend als gevaarlijk. Het is bepaald niet de eerste keer dat er een zwaar verkeersongeluk plaatsvindt dat levens eist. Het vorige dodelijke ongeval is van november 2017 toen een 25-jarige automobilist uit Venray 's nachts crashte tegen enkele bomen en overleed.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje