'Oplossing voor meeuwenterreur bij paasbloemen Rome'

Print
'Oplossing voor meeuwenterreur bij paasbloemen Rome'

Paus Franciscus loopt langs de bloemen tijdens de ochtendmis. Afbeelding: AFP/Filippo Monteforte

Posterholt - Bloemist Paul Deckers uit Posterholt denkt de oplossing gevonden te hebben om zijn creaties bij de paasboodschap van de paus te beschermen tegen meeuwen: lasers en vliegers.

Dat zeg hij dinsdag tegen 1Limburg.

Meeuwen
Deckers verzorgt sinds tientallen jaren de bloemenzee tijdens paastoespraak van de paus op eerste paasdag in Rome. Vorig jaar werd hij echter onaangenaam verrast toen hij zondagmorgen om zes uur in de morgen voor een laatste check het plein voor de Sint-Pieter betrad. Meeuwen hadden een deel van zijn bloemencreaties vernield

Oproep
De bloemist deed daarna een oproep op Facebook om de 'meeuwenterreur' dit jaar te voorkomen. Daar kwamen honderden reacties op, vertelt Deckers tegen de regiozender.

Een bedrijf kwam met een oplossing: vliegers en lasers. De naam van het bedrijf wil Deckers nog niet onthullen, omdat eerst moet blijken of het in de praktijk werkt. "Ik moet nog even kijken hoe die laserstralen er precies uitzien op het Sint Pietersplein", zegt hij. "Het is natuurlijk wel een heilige plek. Daar kun je ook weer niet te veel gekke dingen doen."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje