Hbo-opleiding ondernemerschap naar Roermond

Print
Hbo-opleiding ondernemerschap naar Roermond

Afbeelding: iStock

In Roermond kunnen studenten binnenkort studeren voor ondernemer. De gloednieuwe hbo-opleiding maakt gebruik van docenten uit het regionale bedrijfsleven.

Team Academy, een vierjarige, particuliere instelling voor hoger onderwijs wil vanaf september een opleiding starten in Roermond. De organisatie heeft nu twee vestigingen in Nederland, in Amsterdam en Rotterdam. De opleiding kost jaarlijks 12.000 euro. Er zijn plannen om de school te vestigen in de ECI.

Leiderschap
"Het is geen gewone school”, zegt schoolleider Sylvia Massy uit Roermond. "Het is een combinatie van klassieke lessen zoals Nederlands, Engels en economie, maar daarnaast starten de leerlingen in het eerste jaar al met een eigen onderneming. Van docenten en begeleiders uit het regionale bedrijfsleven leren ze onder andere om een bedrijfsplan te maken, hoe je een onderneming financiert en wat leiderschap is. Leerlingen krijgen een eigen teamcoach, die steeds helpt bij alle stappen die in zo’n proces nodig zijn”, vertelt Massy.

Ondernemend
Van studenten wordt verwacht dat ze ondernemend en zelfstandig zijn en de juiste vooropleiding voor een hbo hebben. De hbo-opleiding start in september alleen bij voldoende aanmeldingen. Zo niet, start de opleiding een jaar later. Omdat het een officiële bacheloropleiding is, kan iedereen in aanmerking komen voor studiefinanciering.

Geld vrijgemaakt
De gemeente Roermond, de provincie en de stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) gaan geld vrijmaken om jaarlijks een beurs te geven aan een goede leerling van één van de SOML-scholen, die de opleiding zelf niet kan betalen.

Op 10 april houdt Team Academy ’s avonds een informatiebijeenkomst in de ECI.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje