Uitspraak conflict Fortuna-Oliseh binnen 4 weken

© De Limburger

Een poging van de arbitragecommissie van de KNVB, om Fortuna Sittard en Sunday Oliseh nader tot elkaar te brengen, is dinsdagmiddag niet gelukt.

Redactie

De commissie zal nu zelf over vier weken uitspraak doen in het geschil.

Fortuna zette de de trainer half februari op non-actief. De Nigeriaan vindt dat de club daar geen grond toe heeft en wil weer aan het werk.

OplossingDe arbitragecommissie stelde beide partijen voor om achter gesloten deuren te gaan onderhandelen over een oplossing. "Ga het als grote mensen met elkaar regelen. Lukt dat niet, dan hakken wij de knoop door", kregen club en Oliseh te horen.

Maar na een schorsing van de zitting op het KNVB-centrum in Zeist bleek dat niet te zijn gelukt. Volgens de advocaat van Fortuna was er zelfs niet onderhandeld. De raadsman van Oliseh vond van wel.Over en weerTijdens de zitting vlogen verwijten over en weer door de zaal. Fortuna somde een groot aantal gevallen op waarbij de trainer zich volgens de club had misdragen. Oliseh op zijn beurt weersprak de aantijgingen en vond dat de club zich onnodig grievend over hem heeft uitgelaten.Verslaggever Nick Bruls twitterde dinsdagmiddag over de zaak en noteerde allerlei opvallende en soms zelfs smeuïge details: