Biergigant gaat milieubewuster brouwen

Print
Biergigant gaat milieubewuster brouwen

Afbeelding: Reuters

Biergigant Anheuser-Busch InBev, de maker van onder meer Stella Artois, Jupiler en Hertog Jan, wil in 2025 een kwart minder broeikasgassen uitstoten dan nu.

Ook gaat het Belgisch-Amerikaanse bedrijf duizenden boeren helpen met de watertekorten die door de opwarming van de aarde worden veroorzaakt.

Gerecycled
De bierproducent wil bovendien dat zijn verpakkingsmaterialen grotendeels van gerecycled materiaal worden gemaakt. Het bedrijf zegt verder goed op weg te zijn met een vorig jaar gesteld doel om over zeven jaar alleen maar elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te gebruiken.

"Het is een win-winsituatie. Het is goed voor de zaken en goed voor het milieu"', zei topman Carlos Brito over de duurzaamheidsdoelen. Wat de maatregelen kosten en hoe die de winst beïnvloeden, wilde hij niet zeggen.

Natuurproducten
Volgens Brito is een bedrijf dat afhankelijk is van natuurproducten zoals granen, hop en rijst, vatbaarder voor klimaatproblemen dan andere bedrijven. "Als het milieu een probleem heeft, hebben wij dat ook."' 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen