Gemeenteambtenaren Brunssum vrijgesproken van witwassen

Print
Gemeenteambtenaren Brunssum vrijgesproken van witwassen

Afbeelding: Foto: ANP/Lex van Lieshout

Brunssum - De rechtbank Limburg heeft een echtpaar, beiden ambtenaar bij de gemeente Brunssum, vrijgesproken van witwassen.

De man en de vrouw werden ervan verdacht tussen 2010 en 2016 grote geldbedragen te hebben witgewassen. Ze kochten er onder meer auto´s mee. De recherche ontdekte dat het echtpaar vaak grote geldbedragen heeft gestort op hun rekening en die van hun twee kinderen. Maar volgens de rechtbank is niet bewezen dat het geld afkomstig is uit enig misdrijf.

Gevulde envelop
Volgens de ontslagen ambtenaar John P. kreeg hij geld van zijn vader en schoonvader en verdiende hij goed met het geven van feestjes waarbij genodigden een gevulde envelop meebrachten. Na intensief onderzoek – met inzet van bijzondere opsporingsmethoden, zoals het afluisteren van telefoongesprekken, het observeren van verdachten en het checken van het e-mailverkeer bij de gemeente Brunssum – is van betrokkenheid van het echtpaar bij weedhandel of ander strafbaar handelen niet gebleken. Nu niet is vastgesteld dat het geld van enig misdrijf afkomstig is, spreekt de rechtbank het echtpaar vrij van witwassen.