Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

‘Straks werken alleen maar ongeschoolde mensen in Limburgse horeca'

‘Straks werken alleen maar ongeschoolde mensen in Limburgse horeca'

Afbeelding: Laurens Eggen

De Limburgse horeca is te lang stil blijven staan. Leerlingen kiezen vaker voor studies buiten de provincie. "Straks werken hier alleen nog maar ongeschoolde mensen.”

Vijftien, twintig jaar geleden was Limburg dé culinaire regio van het land. Hier gebeurde het. We deden onze bourgondische naam eer aan. Maar de branche worstelt met het imago van lange werkdagen, het lage loon en de hoge werkdruk.

Goed personeel is steeds moeilijker te vinden en te behouden. Daarom moet de Limburgse horeca een flinke slinger krijgen. De horeca-opleidingen van Arcus en Gilde gaan daarom samenwerken met bedrijfsleven en overheid, onder de naam FoodLab Limburg, éé ...