Kiezers boos na parkeerbon bij stembureau Thorn

Print
Kiezers boos na parkeerbon bij stembureau Thorn

Afbeelding: iStock

Thorn - Meerdere kiezers in Thorn reageerden vandaag ontzet toen ze na het uitbrengen van hun stem een parkeerbon onder de ruit van hun auto vonden.

"De burgemeester roept de mensen op om te gaan stemmen. Ga je vervolgens stemmen dan krijg je een bekeuring", reageert een boze inwoner van Thorn. VVD-raadslid Bert Zeegers uit Thorn reageert ook verbolgen op social media: 'Handhaving Maasgouw top! Processen uitdelen bij stembureau', stelt hij sarcastisch. Volgens Zeegers worden de bekeuringen ingetrokken en krijgt de betrokken ambtenaar een lesje handhaving.

Vergunning
Van intrekken van de parkeerbonnen zal echter geen sprake zijn, zo laat een woordvoerster van de gemeente Maasgouw weten. Volgens haar zijn er drie bekeuringen uitgedeeld nabij het stembureau in zorgcentrum Sterrebosch in Thorn. Mensen hadden daar volgens de woordvoerster hun auto geparkeerd op vergunningshoudersplaatsen.

Ronde
Volgens haar was er in de nabijheid ook parkeergelegenheid waar wel geparkeerd mag worden. "Van een doelgerichte actie om kiezers te bekeuren is geen sprake. De buitengewone opsporingsambtenaren maken dagelijks een ronde waarbij ze kijken of er ten onrechte op vergunningshoudersplaatsen wordt geparkeerd."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje