Jaar cel voor verkrachting ex-vriendin in Elsloo

Print
Jaar cel voor verkrachting ex-vriendin in Elsloo

Afbeelding: ANP

Elsloo - Een man uit Geleen is veroordeeld tot een jaar cel en een jaar voorwaardelijk voor de verkrachting van zijn ex-vriendin in Elsloo. Zijn voorarrest wordt ervan afgetrokken.

De 49-jarige man stond in oktober 2014 onaangekondigd op de stoep bij zijn ex-vriendin in Elsloo. Hij kwam een armband terugbrengen en een vriendschapsring opeisen.

Slaapkamer
Volgens de vrouw had ze die niet. "Dan ligt hij dus boven", zei de Gelener, waarop hij naar de slaapkamer liep. De vrouw liep hem achterna en eenmaal op de slaapkamer duwde hij haar op het bed en verkrachtte hij haar. Daarop verliet hij de woning. Tijdens de rechtszitting ontkende de man. Hij was die ochtend wel in de woning in Elsloo geweest, maar had slechts aan de keukentafel gezeten en koffie gedronken. De laatste keer dat de twee seks hadden gehad zou ruim een maand geleden zijn geweest. Volgens zijn advocaat Hermans was de aangifte van de vrouw bedoeld als wraakactie tegen zijn cliënt.

NFI
In de vrouw is echter mannelijk  dna gevonden dat overeenkomt met dat van haar ex. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut is het veel  waarschijnlijker dat het dna van de ex afkomstig dan van een andere dader. Vervolgens stelt het NFI dat de kans dat er na een dikke maand nog dna in de vrouw terug te vinden is, extreem klein is. De overtuiging dat de man uit Geleen het heeft gedaan stoelt de rechtbank verder op een getuige, een andere ex-partner, die de vrouw uit Elsloo direct na de verkrachting had gebeld.  Ze was hevig geëmotioneerd tijdens het telefoongesprek en het tijdstip van het telefoontje en de verkrachting sluiten op elkaar aan.

De straf valt lager uit omdat het proces met drieëneenhalf jaar te lang heeft geduurd, stelt de rechtbank. Meegewogen is echter ook dat de man eerder een ex heeft mishandeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen