Stemt Nederland voor de inlichtingenwet? Bekijk de tussenstand

Print
Stemt Nederland voor de inlichtingenwet? Bekijk de tussenstand

Afbeelding: AD

In alle gemeenten konden kiezers vandaag hun mening geven over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv). Zodra de uitslagen van een gemeente bekend zijn, kunnen ze via onderstaande tool bekeken worden.

Volgens een eerste exit poll heeft 49 procent voorgestemd en 48 procent van de kiezers tegen. Er is bij deze poll een foutmarge van 5 procent. Volgens de exit poll heeft 48 procent van de kiezers zijn stem uitgebracht.

Kiesdrempel
Onderstaande tool geeft de tussenstand van de getelde stellen weer. Ook als de kiesdrempel van 30 procent gehaald wordt, is het karakter van het referendum raadgevend. De regering hoeft er dus niet per se naar te luisteren. In de peilingen hadden de voorstemmers een voorsprong op het tegenkamp. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen