Exitpoll Weert: Weert Lokaal wederom de grootste

Print
Exitpoll Weert: Weert Lokaal wederom de grootste

Geert Gabriëls van Weert Lokaal in gesprek met de NOS. Afbeelding: De Limburger

In Weert is volgens een eerste exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos Weert Lokaal de grootste geworden. De partij was vier jaar geleden ook al de grootste, maar groeit nog wel met 8 procent naar 34,8 procent van alle stemmen.

Weert Lokaal zou daarmee op 11 zetels uitkomen. Drie meer dan vier jaar geleden. Het CDA, de tweede partij in Weert, zakt van 6 naar 5 zetels.

Trillen op benen
"Ik sta te trillen op mijn benen. Het is ongelofelijk", zei lijsttrekker Geert Gabriëls meteen na het bekendmaken van de exitpoll bij de NOS. "Ik vind het ook vervelend voor de landelijke partijen want we hebben de afgelopen vier jaar heel goed samengewerkt. Dat zij zo zijn afgestraft had ik niet verwacht”, aldus zijn eerste reactie."

Gabriëls gaat er overigens van uit dat hij gewoon wethouder blijft. 

Grootste verliezer is de SP. De partij had vier jaar geleden net geen 15 procent van de stemmen, maar moet nu genoegen nemen met 8,9 procent van de stemmen. Dat betekent een verlies van 1 zetel. 

Nieuwkomer
Opvallend is ook nieuwkomer DUS Weert. De partij pakt volgens de exitpoll meteen dik 8 procent van de stemmen, wat 2 zetels zou betekenen.