Eerste stemmen Maasgouw: kleine plus Lokaal Belang, verlies CDA

Print
Eerste stemmen Maasgouw: kleine plus Lokaal Belang, verlies CDA

Afbeelding: Borden.Plaatsengids.nl

De eerste stemmen van Maasgouw die geteld zijn, die van Trefcentrum Stevensweert, laten een kleine winst zien voor Lokaal Belang.

De andere coalitiepartij, het CDA, moest een verlies incasseren.

Het is nog te vroeg om er harde conclusies aan te verbinden voor de einduitslag. De nieuwe partij Nieuw Links Maasgouw deed het iets beter dan de PvdA vier jaar geleden. De PvdA deed dit jaar niet meer mee in Maasgouw. De VVD haalde in Stevensweert iets minder stemmen dit keer.

Nieuwkomer
Daar zal nieuwkomer de Liberale Volkspartij Maasgouw mede debet aan zijn. Clemens Meerts van die partij stond vier jaar geleden nog op de lijst van de VVD. PWM-50Plus kwam ongeveer op dezelfde score uit dan vier jaar geleden. De partij heette overigens destijds nog alleen PWM.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen