Eerste Limburgse uitslag is binnen, Roerstreek Lokaal de grootste in Roerdalen

Print
Eerste Limburgse uitslag is binnen, Roerstreek Lokaal de grootste in Roerdalen

Potlood stemmen Afbeelding: ANP

Posterholt - Roerdalen is de eerste gemeente in Limburg die de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen heeft doorgegeven. In de gemeente werd Roerstreek Lokaal de grootste.

De partij behaalde bijna dertig procent (28,6 procent) van de stemmen. Eén procent minder dan vier jaar geleden, maar wel genoeg om de grootste in Roerdalen te blijven. De partij behoudt ook alle zes de zetels.

Roerstreek Lokaal bleef het CDA voor (5 zetels). Die partij verloor ongeveer drie procent van de stemmen en gaat van zes naar vijf zetels. 

De uitslag zorgt voor verbazing bij lijsttrekker Jan den Teuling van Roerstreek Lokaal. In de zaal waren nog niet alle uitslagen bekend, maar online kon hij lezen dat hij de winnaar is van deze verkiezingen in Roerdalen

Opmerkelijk is verder dat het CDA in Herkenbosch, de thuisplaats van vertrekkend wethouder Chrit Wolfhagen, in één stembureau maar liefst honderd stemmen verloor. Dat werd niet goedgemaakt in de woonplaats van de nieuwe lijsttrekker Eugenie Cuijpers, Vlodrop. De partij verloor daar licht.

Alles weten over de Limburgse verkiezingen? Volg het liveblog hier. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje