CDA en VLP zijn even groot in Beesel

Print
CDA en VLP zijn even groot in Beesel

Afbeelding: De Limburger

Het CDA is als grote winnaar in Beesel uit de bus gekomen. De huidige coalitiepartij haalde vijf zetels.

Ook de VLP behaalde vijf zetels, maar dat is eentje minder dan vorige keer. Als derde eindigde de Beeselse Lijst met drie zetels. De nieuwe partij Samen Verder (PvdA, GroenLinks en D66) krijgt twee zetels.

Vier jaar geleden was het de VLP die de verkiezingen won en zes van de vijftien raadszetels in de wacht sleepte. Samen met CDA (toen vier zetels)  en Beeselse Lijst (drie zetels) werd een coalitie gevormd.

Beloning
CDA-lijsttrekker Bram Jacobs ziet in de winst van zijn partij bij de raadsverkiezingen een beloning van de burgers voor de vernieuwing die de partij vier jaar geleden heeft doorgevoerd. "We hebben nieuwe mensen een kans gegeven. Zelf mocht ik als destijds 25-jarige al lijstrekker worden. We zijn een vitale partij midden in de gemeenschap. Daar plukken we nu de vruchten van." 

Beleid
Jacobs was de afgelopen vier jaar wethouder. Hij denkt dat de burgers van Beesel hun tevredenheid over het gevoerde beleid hebben laten blijken. Het CDA kreeg net iets meer stemmen dan de VLP, de winnaar van 2014. Jacobs verwacht dat beide partijen uitkomen op vijf zetels.

Dat is één winst voor het CDA en één verlies voor VLP. Jacobs vindt het nog te vroeg om te speculeren over een nieuwe coalitie. “We gaan eerst luisteren wat iedereen wil. Op 29 maart is de benoeming van de nieuwe raad. Dan volgt snel de formatie.”