Sjoerd Ars: 'Iedereen was bang voor Oliseh'

Sjoerd Ars vorig seizoen in actie voor Fortuna Sittard.© Ermindo Armino

De aan De Graafschap uitgeleende Fortunees Sjoerd Ars doet een boekje open over zijn trainer in Sittard: Sunday Oliseh. "Er heerste bij Fortuna onder zijn leiding een angstcultuur. Iedereen was bang."

Redactie

"Die man intimideerde mensen. De bom moest wel een keer ontploffen", zegt Ars in De Gelderlander.

HondenDe uitgeleende aanvaller zegt dat hij nauwelijks meer aan spelen toekwam in Sittard, nadat hij een keer tegengas gaf. "Het was meteen ruzie. Ik heb daarna nauwelijks meer gespeeld. Ook oudere spelers mochten van Oliseh niets zeggen. Zo’n trainer had ik nog nooit meegemaakt. Ik heb jaren in het buitenland gevoetbald (China, Turkije, Bulgarije en Hongarije, red.) en daar zaten rare trainers tussen. Maar een trainer die mensen bedreigt en spelers vernedert, die had ik nog nooit meegemaakt. Hij behandelde ons als honden."

GeslagenOliseh is door Fortuna in februari op non-actief gesteld vanwege zijn gedrag richting spelers en medewerkers van de club. De partijen zijn nu in een arbitragezaak verwikkeld. Tijdens de behandeling daarvan in Zeist, overlegde Fortuna negentien belastende verklaringen tegen Oliseh, waaronder die van Ars. "De bom moest wel een keer ontploffen. Niet voor niets heeft hij als speler bij Borussia Dortmund al een keer een teamgenoot geslagen. En als bondscoach van Nigeria liet hij de keeper uit het hotel zetten, nadat hij vanwege de begrafenis van zijn moeder een dag te laat in het trainingskamp was gearriveerd. Het zegt wel iets dat Oliseh overal met bonje is vertrokken."

PesterijenTijdens de zitting in Zeist repte Oliseh over pesterijen vanuit de club. Zo zou het eten slecht zijn geweest en zou er koud water uit de douche van de trainer zijn gekomen. Ars daarover in De Gelderlander: "Dat is toch vreemd, want hij at altijd samen met ons, de spelersgroep. Wij hebben er daar nooit over geklaagd. En bij de amateurclub waar we trainden, hebben we inderdaad één keer twee dagen geen warm water gehad. Maar dat kan overal gebeuren."