Verdachte schietpartij Blerick in Franse cel vanwege drugs in bagage

Print
Verdachte schietpartij Blerick in Franse cel vanwege drugs in bagage

Afbeelding: Istock

Venlo - Gianni Q., de verdachte van de moord op Ömer Köksal, had bij zijn aanhouding op het vliegveld van Parijs een aanzienlijke hoeveelheid drugs in zijn bagage.

De 20-jarige Amsterdammer is om die reden nog niet uitgeleverd aan Nederland. Het onderzoek naar de aangetroffen drugs loopt nog in Frankrijk. Q. wacht in een Franse cel op zijn uitlevering. 

Gesignaleerd
Q. reisde vorige week maandag vanuit Frans Guyana naar de Franse hoofdstad ondanks dat hij internationaal gesignaleerd stond. Bij een controle op Paris Orly Internationl Airport liep de moordverdachte tegen de lamp. 

Lees ook: ‘Verdachte moord Köksal wilde zelf terug naar Nederland’

Het Openbaar Ministerie en het onderzoeksteam van de politie in Nederland wil Q. graag zo snel mogelijk in Nederland hebben. De Franse autoriteiten is dan ook op het hart gedrukt dat het naar Nederland halen van Q. op dit moment absolute prioriteit heeft. Wanneer de Amsterdammer precies hier naartoe komt, is niet duidelijk. 

Lees ook: Reconstructie: Ömer en de fatale ruzie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen