Verdachte schietpartij Blerick in Franse cel vanwege drugs in bagage

© Istock

Gianni Q., de verdachte van de moord op Ömer Köksal, had bij zijn aanhouding op het vliegveld van Parijs een aanzienlijke hoeveelheid drugs in zijn bagage.

Redactie

De 20-jarige Amsterdammer is om die reden nog niet uitgeleverd aan Nederland. Het onderzoek naar de aangetroffen drugs loopt nog in Frankrijk. Q. wacht in een Franse cel op zijn uitlevering. GesignaleerdQ. reisde vorige week maandag vanuit Frans Guyana naar de Franse hoofdstad ondanks dat hij internationaal gesignaleerd stond. Bij een controle op Paris Orly Internationl Airport liep de moordverdachte tegen de lamp. Lees ook: ‘Verdachte moord Köksal wilde zelf terug naar Nederland’Het Openbaar Ministerie en het onderzoeksteam van de politie in Nederland wil Q. graag zo snel mogelijk in Nederland hebben. De Franse autoriteiten is dan ook op het hart gedrukt dat het naar Nederland halen van Q. op dit moment absolute prioriteit heeft. Wanneer de Amsterdammer precies hier naartoe komt, is niet duidelijk. Lees ook: Reconstructie: Ömer en de fatale ruzie

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal