Mogelijke hertelling in Kerkrade: GroenLinks mist nipt zetel

Print
Mogelijke hertelling in Kerkrade: GroenLinks mist nipt zetel

Afbeelding: ANP

Kerkrade - GroenLinks heeft een hertelling van de gemeenteraadsstemmen aangevraagd in Kerkrade.

De partij verloor bij de verkiezingen haar enige zetel in de Kerkraadse raad.

Nipt
Volgens de nummer drie van de lijst en tevens Statenlid Andy Rossel mist zijn partij de zetel op 14 stemmen: “Er zijn maar liefst vier restzetels verdeeld, waarvan er twee naar Burgerbelangen zijn gegaan. Bij de laatste restzetel was het verschil tussen ons en Lokaal Alternatief slechts 14 stemmen. Bij de laatste drie restzetels waren überhaupt de verschillen heel klein.”

Hertellen
En dus heeft de partij een hertelling aangevraagd. "Het spookte direct na de uitslag al door ons hoofd. We zijn natuurlijk erg teleurgesteld over het resultaat van de verkiezingen. Als GroenLinks zijnde hebben we in Kerkrade tot nu toe altijd in de raad gezeten. Als het verschil dan zo klein blijkt te zijn, vinden wij het het proberen waard."

Beslissing
Vrijdag om 10.00 uur zal het centraal stembureau van de gemeente Kerkrade beslissen of er daadwerkelijk een hertelling komt. In totaal waren er dit jaar 18.153 geldige en 91 ongeldige stemmen in Kerkrade. Het opkomstpercentage was 47,37%.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen