Edwin Evers stopt met ochtendshow

Print
Edwin Evers stopt met zijn ochtendshow bij Radio 538. Dat maakte hij vanochtend bekend tijdens zijn ochtendshow Evers staat op. Evers zat ruim 21 jaar in de ochtend, waarvan 18 bij 538. De geruchten over een vertrek circuleerden al enige dagen.

Evers stopt aan het eind van het jaar. Evers noemt het 'de allermoeilijkste beslissing' maar zei met licht trillende stem toe te zijn aan een ander leven en 'iets meer lucht'.  "De jas begint een beetje te knellen. Ik heb behoefte aan een leven dat iets minder in het teken staat van de klok." Evers gaf onder meer aan meer met muziek te willen doen. Hij heeft ook zijn eigen band, de Edwin Evers Band.

De dj nam het besluit drie weken geleden en had er moeite mee. "Ik heb het gevoel dat ik het feestje van mensen verpest. Ik realiseer me dat mijn besluit consequenties heeft, ook voor de mensen met wie ik werk. Maar de beslissing is onvermijdelijk. Aan alle goeie dingen komt een eind. Maar als je een keer stopt, doe het dan als het programma staat als een huis. En dat staat het."

Doorbraak
Evers beleefde zijn grote doorbraak 21 jaar geleden, toen hij voor de KRO in de ochtend ging presenteren op 3FM. Ook toen heette zijn programma al Evers Staat Op. Een landelijke bekendheid werd hij helemaal toen hij imitaties van bijvoorbeeld Frank en Ronald de Boer, Johan Cruijff en Rob de Tuinman op de radio bracht.

Edwin Evers is voor Radio 538 een van de kurken waar de zender op drijft. Hij trekt steevast een grote schare luisteraars. Mede daardoor is 538 momenteel de op een na best beluisterde zender van Nederland, na Radio 2.

Opvolger
Wie Evers opvolgt, is nog niet bekend. Luisteraars reageren ontzet en bedroefd op de aankondiging van de dj. 'Een week zonder Edwin Evers is al lang', schrijft een van hen. Collega Coen Swijnenberg noemt het vertrek van Evers 'het grootste radionieuws sinds tijden'.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →