Michael P. doodde Anne Faber met messteken in hals en nek

Print
Michael P. doodde Anne Faber met messteken in hals en nek

Afbeelding: ANP

Michael P. heeft Anne Faber gedood met messteken in haar hals en haar nek. Daarvoor bond hij haar vast, nam hij haar op zijn scooter mee en tilde hij haar over een hek. Achter dat hek heeft hij haar verkracht.

In het Pieter Baan Centrum, waar P. onlangs al werd onderzocht, is hij betrokken geweest bij een geweldsincident. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd en of er slachtoffers zijn gevallen. Het Pieter Baan Centrum heeft wel aangifte gedaan en het OM wil P. vervolgen.

Mes
Dat werd vrijdagochtend bekend tijdens de tweede niet-inhoudelijke zitting tegen Michael P., de man die ervan wordt verdacht vorig jaar september Anne Faber te hebben ontvoerd, verkracht en vermoord.

De advocaten vroegen tijdens de zitting om onderzoek naar een mes dat zou gebruikt zijn bij de sloop van een keuken bij Altrecht in Den Dolder, waar P. ten tijde van de moord verbleef. Dat mes is mogelijk gebruikt bij de moord. Verdachte P. heeft daar uitgebreid over verklaard, maar het moordwapen is nooit gevonden. De rechtbank staat dat extra onderzoek toe, maar dat mag de zitting niet vertragen.

Tijdens de vorige zitting afgelopen januari, werd al duidelijk dat P. zijn daden heeft bekend. Hij was toen niet aanwezig en zijn advocaat heeft laten weten dat hij er ook vrijdag niet zal zijn. Waarschijnlijk is P. er wel tijdens de inhoudelijke behandeling in juni.

Bloedsporen
Faber verdween eind september na een fietstocht. Het lichaam van de 25-jarige studente werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober vorig jaar in Zeewolde gevonden. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor verschillende zeden- en geweldsdelicten in 2010. Omdat hij aan het einde van zijn straf zat, mocht hij onder voorwaarden naar buiten.

P. kwam in beeld nadat zijn DNA op de jas van Faber was aangetroffen. Die jas was gevonden tijdens een door familie en vrienden van Faber georganiseerde zoektocht in de omgeving waar ze verdween. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.

Lees ook: Michael P. wordt verdacht van moord en verkrachting Anne Faber

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →