Leon Verdonschot veegt vloer aan met 'hufter' Giel Beelen

Print
Leon Verdonschot veegt vloer aan met 'hufter' Giel Beelen

Leon Verdonschot kon er niet mee lachen. Afbeelding: RTL

Popjournalist Leon Verdonschot heeft geen goed woord over voor de actie van radiomaker Giel Beelen, die het donderdag aan de stok kreeg met muzikant Tim Knol.

Laatstgenoemde was te gast in het ochtendprogramma van Giel om zijn single te promoten. De radio-dj dacht dat het leuk was om een stripper het optreden te laten verstoren, maar Knol kon daar niet mee lachen en beende boos de studio uit

Domme puber
Leon Verdonschot zat donderdagavond tegenover Beelen bij RTL Late Night en maakte in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat hij niet kon lachen om de stunt. "Ik zag een veertiger zichzelf gedragen alsof-ie een domme puber was", begon de schrijver uit Geleen. "En ik zag daarna in een paar genante tenenkrommende momenten een van de twee zich ontpoppen als een held en de ander zich gedragen als een hufter. En die zit nu tegenover me." 

Smerig
Beelen moest in eerste instantie nog lachen om de opmerking. "Je hoeft het niet leuk te vinden", probeerde hij zich te verdedigen. Maar Verdonschot was nog niet klaar. "Je zegt tegen Tim dat hij blij mag zijn dat hij je uitnodigt, wat ik nogal een hilarische zelfoverschatting vind. Het is niet zo dat jij mensen kunt maken of breken anno 2018. Ik vind het ook heel smerig, want je weet als geen ander dat het voor artiesten ontzettend belangrijk is als ze in een programma hun liedje kunnen spelen."

Maan
De stunt van Giel Beelen was ingegeven door de boze reactie van Tim Knol op een soortgelijke grap van zijn Radio 538-collega Frank Dane. Zijn stripperstunt bij zangeres Maan leidde een poosje terug tot veel verontwaardiging.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →