Stemmen Maastrichtse raadsverkiezingen opnieuw geteld

Print
Stemmen Maastrichtse raadsverkiezingen opnieuw geteld

Kiezers brengen hun stem uit in Maastricht. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Alle stemmen die afgelopen woensdag zijn uitgebracht bij de gemeenteraadsverkiezingen in Maastricht worden opnieuw geteld. Dat waren er 48.356.

Voor de klus, die maandag begint, zijn twee dagen uitgetrokken. Dat heeft burgemeester Annemarie Penn-te Strake vrijdagochtend laten weten namens het Centraal Stembureau.

D66
Het stembureau had zelf al besloten om tot hertelling over te gaan, hoewel D66 daar ook nadrukkelijk op had aangedrongen. De partij liep namelijk een zetel mis door een tekort van slechts twee stemmen. Die zetel ging naar het CDA, waardoor die partij op 6 zetels uitkomt. D66 blijft steken op 4.

Zekere voor het onzekere
Penn-te Strake benadrukte vrijdagochtend dat er geen onrechtmatigheden zijn geconstateerd. "Maar het is en blijft mensenwerk. We willen het zekere voor het onzekere nemen; dan is dit de wereld uit."

Geïnstalleerd
Naar verwachting volgt de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen woensdag. Donderdag zou de nieuwe raad moeten worden geïnstalleerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →