Twee doden bij gijzeling in Franse supermarkt

Print
Twee doden bij gijzeling in Franse supermarkt

De weg naar Trèbes is afgezet door de politie. Afbeelding: AFP/Eric Cabanis

Bij een gijzeling in een supermarkt in het Zuid-Franse dorp Trèbes, dicht bij Carcassonne, zijn zeker twee mensen om het leven gekomen.

De aanvaller zegt te handelen namens de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Volgens de Franse minister-president Edouard Philippe lijkt het om een terreurdaad te gaan. 

Wreken
Volgens de Franse autoriteiten zou de dader terreurgroep IS willen 'wreken'. Bevestigd is dat er zeker twee mensen om het leven zijn gekomen. Meerdere mensen zijn gewond zijn geraakt. Speciale eenheden van de politie hebben de supermarkt inmiddels omsingeld. 

Schoten
Naar verluidt ging de dader even na elf uur de supermarkt Super U binnen. Volgens de eerste berichten had de man kort daarvoor vanuit een auto op vier agenten vijf schoten gelost, waarbij een van hen geraakt werd in de schouder. Eenmaal in de supermarkt nam hij de aanwezige klanten en het personeel in gijzeling. 

Abdeslam
Franse media melden de gijzelnemer een man uit de regio is. Volgens onbevestigde berichten zou hij de vrijlating van Salah Abdeslam eisen. Abdeslam is de enige nog levende dader van de grote aanslagen in Parijs in november 2015.