Onderzoek bevestigt: wolf bij Limburgse grens werd doodgereden

Print
Onderzoek bevestigt: wolf bij Limburgse grens werd doodgereden

Afbeelding: Foto: INBO/HBVL

Er is nu geen twijfel meer. De wolf die zondag 11 maart in het Belgisch-Limburgse Opoeteren werd gevonden, is doodgereden.

Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Door de verwondingen aan de voorpoot, dachten sommige mensen aan een klemvangst. Dat blijkt niet te kloppen. Het dier is wel degelijk een verkeersslachtoffer.

Inwendige bloedingen
Volgens de onderzoekers was de linkerdij van het dier gebroken en de lever op meerdere plaatsen gescheurd. De inwendige bloedingen die daarop volgden, werden de wolf fataal.

De wolf was in goede conditie, en werd geboren rond 1 mei 2017. Dat blijkt uit een röntgenopname van het gebit.

Nederland
Experts denken dat de wolf afkomstig was uit Nederland. In de week ervoor troffen schapenhouders in Limburg elf dode lammetjes aan die volgens hun eigenaars waren doodgebeten door een wolf.

Lees ook: Wolf doodgereden nabij Limburgse grens

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen